Super Patch

In oktober 2023 kwam ik voor het eerst in contact met de Superpatch organisatie.
Sindsdien ben ik behoorlijk druk bezig geweest met producttrainingen.
Daarnaast heb ik de meeste Superpatches getest bij mijzelf, vrienden en bij patiënten in mijn praktijk. 

De innovatieve Superpatch is een kleine pleister met een unieke code er op.
De 12 verschillende hebben dus ieder een specifieke werking.
Ze zijn bedoeld om het beste uit jezelf te halen op verschillende niveaus.
Vaak zit het er wel in, maar komt het er (niet meer) uit! 

De werking van Super Patch licht ik toe aan de hand van een vergelijking met een online aankoop.
Misschien een gek voorbeeld maar als je onderstaande tekst doorleest, wordt al snel duidelijk
waarom ik juist deze vergelijking aanhaal.


Alles is met elkaar verbonden

Je bent aan het shoppen en via de QR code doe je een aankoop. We kennen allemaal het winkelmandje en vervolgens de kassa ofwel check-out. Je voegt je betaalgegevens toe en vervolgens worden diverse verbindingen gemaakt. Het juiste bedrag wordt van onze rekening gehaald bij de juiste bank en overgeschreven op de bankrekening van de leverancier. Er worden gegevens toegevoegd als het factuurnummer, de producten die zijn besteld. Zodra dit is uitgevoerd gaat er een volgend signaal uit bij de leverancier die het transport in werking zet, etcetera. Komt er iets in de unieke code niet overeen, bijvoorbeeld als het bedrag niet klopt dan kan de betaling niet worden uitgevoerd. En wordt het transport proces ook niet opgestart.

Als het systeem niet goed werkt …

Heel veel sensorische waarnemingen gaan vanzelf omdat ze bekend zijn in ons lichaam. Gelukkig maar, want als we iedere keer weer zouden moeten gaan nadenken of iets koud of warm is, zacht of hard dan zou ons leven heel ingewikkeld worden. Het kan ook voorkomen dat er langdurig verkeerde waarnemingen zijn. De molecuul hecht zich aan de verkeerde neurotransmitter, of er zijn veel te veel signalen waardoor er een overproductie is van een bepaalde neurotransmitter.
Bijvoorbeeld door chronische stress, verkeerde voeding, de buitenlucht etc.

De hersenen gaan deze sensaties dan verkeerd interpreteren, maken de verkeerde verbindingen en het resulteert in bepaalde symptomen. Dit kan pijn waarneming zijn, maar ook slaapproblemen, slechte concentratie, verminderde prestatie of stress. De hersenen leggen verbindingen die zich opwinden als kluwen. Deze kluwen moeten weer ontknoopt worden voor een goed functioneren.

Met de pleister wordt het juiste signaal aangezet

In het kort is dit wat de pleister met de unieke QR code erop met ons doet. Het zet het juiste signaal weer aan, zodat de productie van neurotransmitters weer in balans komt. Dit alles gebeurt in een split second. Langzamerhand wordt de kluwen in de hersenen van zijn knopen ontdaan. De juiste verbindingen worden weer gelegd en na verloop van tijd (afhankelijk van de duur van de symptomen), wordt het juiste signaal afgegeven.