Over

AEquilibrium - de praktijk

De Latijnse naam AEquilibrium is gekozen omdat zowel in oosterse als westerse opleidingen veel termen in het Latijn worden gedoceerd. 

De kijk op gezondheid is echter totaal verschillend.

In 2000 ben ik met mijn praktijk begonnen in Delft. Gestart naast mijn reguliere baan als marketing communicator bij een technisch bedrijf.
Het begin van de massagetherapiepraktijk.

Een jaar later had ik mijn sporttherapieopleiding afgerond en kon ik de behandelingen uitbreiden met oefentherapie.

De periode erna ben ik verder gaan studeren, zodat ik de natuurgeneeskundige therapieën kon ik toevoegen in mijn behandelingen.

Sinds 2003 is mijn praktijk gevestigd in Silvolde.

In eerste instantie nog alleen de sport- en massagetherapie-praktijk.
Ondertussen een veelzijdige praktijk met natuurgeneeskundige disciplines uit bijna alle werelddelen.

De combinatie van de behandeling in verschillende natuurgerichte geneeskundige / -krachtige systemen, is de kracht van de praktijk.

Mijn visie

In iedere levensfase is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

In de kinderfase, de groeifase, bouw je jouw basis op voor de verdere toekomst. Dus een héél belangrijke fase.

In de fase daarna gaan we alweer langzaam afbouwen. Het is belangrijk om dit afbouwen zo langzaam als mogelijk te laten verlopen.

De laatste fase, waarin je nog sneller afbouwt dan opbouwt, wil je wat je hebt zo lang mogelijk (onder)houden. Ook het afbouwen wil je zo veel als mogelijk vertragen. 

Zo lang mogelijk gezond en fit zijn!

Mijn missie

Jou helpen om een zo gezond mogelijk leven te leiden.

Je adviseren hoe je jouw beste keuzes daarin kan maken. Maar, …. je ook behandelen als er wel klachten zijn ontstaan.


We zijn nooit te oud om te leren!

AEquilibrium - de 5 natuurgerichte principes

Energie

Volgens de oosterse manier van denken bestaan wij mensen (maar eigenlijk alles het universum) uit energie. Vanuit deze energie wordt ons lichaam geprojecteerd met al zijn weefsels en organen.
Deze energie zorgt er eveneens voor dat wij als mensen kunnen functioneren.

Wij in het westen zien energie vaak in de vorm van het inademen van zuurstof aan de ene kant en voeding inname aan de andere.

Voor beide denkwijzen geldt: is er niet (voldoende) energie, wordt de energie geblokkeerd of is er te veel van een bepaalde energie, dan is het lichaam of de geest ontregeld. Dit kan zich uiten in allerlei symptomen.

Energie staat aan de basis van iedere behandeling. Een lichaam kan niet optimaal functioneren als de energie in ons lichaam niet voldoende is of niet goed kan stromen.
Pas als de energiehuishouding in orde is, kan er worden gewerkt aan één of meerdere van de overige natuurgerichte principe(s).

Voeding

Onze voeding heeft veel invloed op het functioneren van ons lichaam en onze geest. Het is de brandstof voor onze cellen.

Is de voeding niet goed voor ons lichaam, dan kan dit allerlei gevolgen hebben voor ons spijsverteringsstelsel, maar ook voor bijvoorbeeld ons hormoonstelsel.

Tekorten of overvloeden aan bepaalde voedingsstoffen hebben echter ook effect op allerlei andere functies van het lichaam en kunnen schade veroorzaken.

Goede voeding die bij iemand past, zorgt voor een gezonder en fitter lichaam en een gezondere geest.

Prikkeloverdracht

Via onze zenuwbanen worden prikkels in onze hersenen vertaald naar motoriek of sensoriek. Zo kunnen we bewegen, reageren, maar ook andersom worden onze zintuigen op deze wijze gestuurd.

Deze banen kunnen soms geheel of gedeeltelijk blokkeren, waardoor de communicatie niet meer optimaal plaatsvindt. Dit uit zich in segmentale symptomen.

Een pijnprikkel kan een functie hebben om met je lichaam te reageren. Bijvoorbeeld te stoppen met wat je aan het doen bent, zodat je herstelt.

Drainage

Door onze manier van leven in onze welvarende omgeving kan zowel ons lichaam als onze geest overbelast raken met verontreiniging.

Deze verontreiniging moet het lichaam of de geest weer verlaten via reiniging.

 Vervuilde ingeademde lucht of verkeerde stoffen in onze voeding. Maar ook een niet goed werkend circulatiesysteem (lymfe en bloed) kan ophoping van afvalstoffen veroorzaken.

Via uitademing, urine, ontlasting, zweten verlaten deze afvalstoffen normaliter ons lichaam.

Werkt dit niet optimaal, dan kan behandeling dit stimuleren.

Dit kan op vele manieren, bijvoorbeeld meditatie, massage of ontgifting, maar ook aanpassing van de voeding.

Geestelijk welzijn

Patronen (emotionele, mentale, spirituele) in ons leven bepalen vaak onze manier van reageren of zorgen voor vooroordelen. Ze kunnen belemmerend werken op onze gezondheid.
Het doorbreken of loslaten van deze patronen kan zeer genezend werken, zowel op mentale – als fysieke symptomen.

Een éénmans bedrijf

Rita Blokzijl - therapeute

Rita Blokzijl
Complementair Natuurgeneeskundig therapeute

Veelzijdige therapeutische behandelingsmogelijkheden

hoogtepunten

Praktijk geschiedenis

Eind vorige eeuw begon ik samen met een collega een opleiding tot sportmasseur. Dit om weer terug richting het sportvak te komen.

Na het behalen van dit eerste papiertje, begon ik in 1999 in Delft naast mijn reguliere baan, een sportmassagepraktijk.

Tijdens een re-organisatie bij het bedrijf waar ik werkte, werd mijn hele afdeling opgedoekt.Een goed moment om na te denken over mijn toekomst.

Ik was ondertussen al aan een vervolgopleiding begonnen en besloot dat ik fulltime voor mijzelf ging werken als therapeute. Zeker geen eenvoudige beslissing, maar eentje waar ik geen moment spijt van heb gekregen.

In 2002 verhuisde ik van Delft naar de Achterhoek. Daar begon ik in eerste instantie weer met de massages aan huis in Ruurlo. 
Om wat sneller ervaring op doen, werkte ik ook nog in een orthopedische praktijk in Bocholt en in een fitnesscentrum in Dinxperlo als massagetherapeute.

In 2003 startte ik – na een grondige verbouwing van een voormalige slagerij – met de praktijk in Silvolde.

Augustus1999

Sportmassagepraktijk

Massagepraktijk te Delft.

September2002

Massagepraktijk

Massagepraktijk aan huis te Ruurlo

September2003

Sport- en massagetherapie praktijk

Opening van de praktijk in het centrum van Silvolde

Juni2005

Natuurgeneeskundige therapiepraktijk

Uitbreiding van de mogelijke therapieën