Energie

Volgens de oosterse manier van denken bestaan wij mensen uit energie. Vanuit deze energie wordt ons lichaam geprojecteerd met al zijn weefsels en organen. Deze energie zorgt er eveneens voor dat wij als mensen kunnen functioneren.
Wij in het westen zien energie vaak in de vorm van het inademen van zuurstof aan de ene kant en voeding inname aan de andere.

Voor beide denkwijzen geldt: is er niet (voldoende) energie, wordt de energie geblokkeerd of is er te veel van een bepaalde energie, dan is het lichaam of de geest ontregeld. Dit kan zich uiten in allerlei symptomen.

Prikkeloverdracht

Via onze zenuwbanen worden prikkels in onze hersenen vertaald naar motoriek of sensoriek. Hierdoor kunnen we bewegen, reageren, maar ook onze zintuigen worden op deze wijze gestuurd.

Deze banen kunnen soms geheel of gedeeltelijk blokkeren. Dit uit zich in segmentale symptomen.

Drainage

Door onze manier van leven in onze welvarende omgeving kan zowel ons lichaam als onze geest overbelast raken met verontreiniging. Deze verontreiniging moet het lichaam of de geest weer verlaten via reiniging. 

Dit kan op vele manieren, bijvoorbeeld meditatie, massage of ontgifting.

Voeding

Onze voeding heeft veel invloed op het functioneren van ons lichaam en onze geest. Is de voeding niet goed voor ons lichaam, dan kan dit allerlei gevolgen hebben voor ons spijsverteringsstelsel, maar ook voor bijvoorbeeld ons hormoonstelsel. 

Tekorten of overvloeden aan bepaalde voedingsstoffen hebben echter ook effect op allerlei andere functies van het lichaam en kunnen schade veroorzaken. 

Goede voeding die bij iemand past, zorgt voor een gezonder lichaam en een gezondere geest.

Levenskunst

Patronen in onze levens bepalen vaak onze manier van reageren of zorgen voor vooroordelen. 

Het doorbreken of loslaten van deze patronen kan zeer genezend werken.

Een afspraak maken?